21.7 C
Pec
9. avg 2022

Rep je stil geto života

Rep  može da bude i stil života ako se živi u geto sredini poput povratničkih mesta u Metohiji. Londan Londaneze nije jedini koji se izražava ovim muzičkim stilom u ovim krajevima.

Stojan Popović ili LE100 je rep muzičar koji dolazi iz metohijskog sela Koš. Ovog petka je objavio svoj drugi singl ,,Dingospo“ koji je izašao na Jutjub kanalu L.R.L. studio.

Produkciju na ovoj numeri potpisuje Aleksa Djurić a.k.a. Rus, mladić iz Osojana. Ovo dovoljno govori o tome koliko je rep muzički pravac zastupljen u Osojanu i okolini, ali i o načinu da se mladi izraze drugačije.

Ovim singlom LE100 pokazuje da je rep iz Metohije ustvari onaj tvrdi rep zvuk kao sa početka 90′ na zapadnoj obali Amerike.

LE 100 Cover (Foto: Londan Londaneze)

Za sve ljubitelje rep muzike definitivno je praznik za uši i osveženje, jer ovakav zvuk više retko snima.

U pesmi se oseća jaka emocija svakodnevnice jednog stanovnika Metohije kamuflirana ,,bezbrižnim“ stilom života.

Sto najbolje pokazuje optimistična rečenica na kraju druge strofe ,,Posle kiše sunce svane, eto vesti lepe, posle teške priče ja opet pevam refren.“

Prema onome što smo do sada imali prilike da čujemo od mladih povratnika-repera, ostaje samo da očekujemo jos dosta kvalitetne muzike. Ta muzika će u naše domove doći baš iz mini studija u Osojanu.

Pročitajte još:

Osojane – simbol opstanka i istrajnosti

NAJNOVIJE

Više