Komandant KFOR-a sastao se sa gradonačelnikom Krasničem i ocem Savom Janjićem

Sastanak Komandanta KFOR-a i oca Save Janjića (Foto: KFOR)

Komandant Regionalne komande KFOR-a Zapad (RC-V), pukovnik Marko Javarone, sastao se prošle nedelje sa gradonačelnikom opštine Mamuša, Abdulhadi Krasnič i sa ocem Savom Janjićem, igumanom manastira Visoki Dečani.

Jedna od tema na oba sastanka bila je brzo širenje COVID-19 na Kosovu, posledični apel Nacionalnog instituta za javno zdravlje, da svi građani nose maske i budu vakcinisani, a policijski čas koji bi, po mišljenju mnogih, bila suviše drastična mera, ograničio bi rad preduzeća i posledično naneo ozbiljnu ekonomsku štetu zemlji, navodi se u saopštenju KFOR-a dostavljenog Radio Goraždevcu.

Druga tema o kojoj su razgovarali bila je ozbiljna energetska kriza koja je u poslednje vreme zahvatila Kosovo i koja dovodi do sistematskih nestanka struje zato što su dve elektrane na ugalj nedavno pretrpele nekoliko kvarova, i kosovski energetski sistem sada u potpunosti zavisi od uvoza.

Komandant Regionalne komande Zapad je istakao da je KFOR u proteklom periodu podržavao projekte završene postavljanjem fotonaponskih sistema i da će proceniti da li postoje uslovi za podršku Opštini u tom pogledu.

Gradonačelnik Krasnić je tokom intervjua sa pukovnikom Markom Javaroneom potvrdio svoju punu saradnju sa KFOR-om, svoju posvećenost služenju građanima svoje zajednice i svoju stalnu promociju, tolerancije između različitih etničkih grupa u sinergijskim naporima da jednog dana stigne do ujedinjene Republike pod jednom zastavom.

Sastanak komandanta KFOR-a i gradonačelnika Krasniča (Foto: KFOR)

Otac Sava Janjić je iskoristio priliku da se zahvali RC-VEST-u za tehnički materijal koji je nedavno doniran manastiru, veoma koristan za vernu reprodukciju fresaka u visokoj rezoluciji i povećanje turizma zahvaljujući promociji na društvenim mrežama.

Komandant regionalne komande Zapad je istakao svoju posvećenost održavanju bezbednog okruženja za pomenutu bogomolju, simbol mira i molitve, navodi se u saopštenju KFOR-a dostavljenog Radio Goraždevcu.