Bezvezni režim#02 – Uticaj društvenih mreža na mentalno zdravlje mladih

Bezvezni režim

U ovoj epizodi bavimo se uticajem društvenih mreža na mentalno zdravlje mladih. Donosimo vam studioznu priču o sajberbulingu.

U rubrici „Na zrnu praška“, upoznaćete porodicu Onlajnović sa Kosova koja život ne može da zamisli bez interneta i na kraju vas očekuje razgovor sa predstavnicama dve nevladine organizaije koje se bave ovim problemima.

Fondacija Ekipaistraživala je da li je sajberbuling među nama? Koliko ozbiljno shvatamo ovu temu? Kako su tretirane žrtve a kako nasilnici? Koliko se mediji u regionu bave ovom temom?

U ovoj epizodi Nedeljko Rijalitić nas vodi u kuću kosovske porodice Onlajnovic, kojoj je život bez interneta nezamisliv.

Abraš Radio donosi intervjue sa nevladinim organizacijama namenjene brizi za mentalno zdravlje mladih i onih koji se tako osećaju.

Nikola Rončević razgovarao je sa Amrom Trebović, psihološkinjom iz Centra za psihološku podršku Sensus iz Mostara, i sa Majom Kovačević, koordinatorkom rada Plavog Telefona iz Banja Luke.

“Produkciu podcasta Bezvezni režim je podržao British Council. Sva mišljenja i stavovi izneseni u sadržaju ne predstavljaju nužno stavove British Council-a.“