Najmlađi fudbaleri Velike Hoče i Goraždevca odigrali prijateljske mečeve

Mladi fudbaleri u Velikoj Hoči (Foto: Radio Goraždevac)

U Velikoj Hoči su odigrane prijateljske utakmice u fudbalu između najmlađih timova domaćina i gostujuće ekipe iz Goraždevca.

Danas u popodnevnim časovima su dečaci iz Velike Hoče ugostili svoje vršnjake iz Goraždevca na svom terenu u školskom dvorištu OŠ “Svetozar Marković”. Mladi fudbaleri su zajedno sa gostima priredili jednu lepu fudbalsku predstavu za sve prisutne i prikazali izuzetan talenat za ovaj sport.

Uz mnogo lepih poteza sa obe strane u prijateljskom duhu završili meč šutiranjem penala gde su se istakli golmani obe ekipe.

Organizator ovog događaja, Stanimir Mavrić iz Velike Hoče kaže da je on organizovao fudbalski meč zajedno sa prijateljima iz Goraždevca. On se nada daće se među mališanima pre svega roditi neka nova prijateljstva i razviti  sportski duh.

“Spontano smo se dogovorili da oni dođu kod nas, ja, Zlatko i naši stari prijatelji iz Goraždevca. Želimo da se deca upoznaju i odigraju malo fudbal, i da se mi svi zajedno družimo sa njima”, kaže Mavrić za Radio Goraždevac.

Odigrana su dva meča gde su slavili domaći fudbaleri, a razultat je svakako bio u drugom planu.

Dečaci iz obe ekipe su srećni što su igrali sa svojim vršnjacima iz drugog mesta jer nemaju baš često priliku da se susreću sa drugom decom i igraju fudbal sa njima.

“Srećan sam što su oni došli kod nas da igramo i da se družimo, mi smo pobedili ovde i baš bih voleo da i mi idemo kod njih da igramo i tamo da vidimo ko je bolji”, kaže jedan od dečaka iz domaće ekipe.

U Velikoj Hoči, Goraždevcu, Orahovcu, Osojanu, Suvom Grlu i ostalim sredinama po Kosovu i Metohiji odrasta puno talentovane dece za sport. Oni u svojim mestima, nemaju adekvatne uslove za bavljenje sportom, zato im ovakva okupljanja prijaju i daju nadu da će biti što više ovakvih i sličnih događaja.

Posle utakmice mališani su se upoznali, sprijateljili i družili a rastali su se u nadi da će se opet što pre sresti i ponovo zajedno igrati fudbal.