Policija Kosova u Gornjoj Klini pretresa građane koji su iz Peći krenuli na glasanje

Policija (Foto: Kallxo.com)

U mestu Gornja Klina kod Srbice na magistralnom putu Peć – Mitrovica Policija Kosova zaustavila je autobus sa putnicima iz Goraždevca. Policajci su sve putnike legitimisali, izveli napolje i detaljno pretresli autobus.

Nakon pola sata zadržavanja autobus je nastavio svoj put prema mestu Ribariće, gde će putnici moći da ostvare pravo glasa.

Kako saznaje Radio Goraždevac, policija na istom mestu zaustavlja i građane koji su privatnim automobilima krenuli da glasaju.

Jedan od građana se javio redakciji Radio Goraždevca navodeći da policija zaustavila sve automobile u mestu Gornja Klina, kod Srbice, da je njihov automobil pretresen a putnici legitimisani.

Srbi iz Orahovcakoji su krenuli svoji automobilima na glasanje su takođe javili da su zaustavljeni, legitimisani i pretresani u mestu Gornja Klina.

Policija Kosova se oko 10 sati oglasila saopštenjem u kome navodi da je pojačan saobrćaj na prelazima Jarinje i Brnjak.

„Kosovska policija pripremila je mere i akcije Policije Kosova u funkciji očuvanja ustavnog poretka Republike Kosovo, obezbeđivanja opšte bezbednosti, kao i povećanja kapaciteta policijskog osoblja na graničnim punktovima kako bi se omogućilo slobodno kretanje i do graničnog saobraćaja“, navodi Kosovska Policija.

„Kosovska policija se obavezuje da će svoje dužnosti i ovlašćenja obavljati u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlašćenjima, garancijom slobodnog kretanja i opšte bezbednosti u zemlji“, navedeno je u saopštenju.