21.5 C
Pec
13. avg 2022

Mileni Dimitrijević treća nagrada na međunarodnom pijanističkom takmičenju

Učenica muzičke škole “Stevan Mokranjac” – Gračanica, Milena Dimitrijević, osvojila je treću nagradu na nedavno održanom međunarodnom pijanističkom takmičenju Memorijal “Sanja Pavlović”, u organizaciji Osnovne muzičke škole “Vladimir Đorđević” u Aleksincu. 

Na međunarodnom takmičenju – Memorijal ‘Sanja Pavlović’ održanom u muzičkoj školi u Aleksincu naša učenica Milena Dimitrijević, učenica petog razreda na klaviru, u klasi prof. Nemanje Đorđevića, osvojila je treću nagradu” – naveli su iz ove škole.

Ovo je drugo po redu međunarodno takmičenje u Aleksincu.

“Pandemija korona virusa uticala je na to da takmičenje bude održano u onlajn formatu što je sigurno doprinelo velikom odzivu takmičara iz brojnih zemalja sveta. U periodu od 11. do 13. marta 2022. godine predstavilo se 119 takmičara u kategorijama klavir solo i klavirski duo” – navode iz aleksinačke muzičke škole.

Takmičare je ocenjivao internacionalni žiri sastavljen od eminentnih profesora: Ilia Černaev – Bugarska, Dragomir Bratić – Srbija, Olga Borzenko – Srbija, Irina Mints – Nemačka.

Po odluci stručnog žirija titulu Laureati takmičenja poneli su Ana Maria Uzunova iz Bugarske, prof. Mariana Shikova i Zhongshu Chen, prof Teguh Sukaryo, iz Indonezije.

NAJNOVIJE

Više