22.8 C
Pec
5. jul 2022

Tradicionalni Vaskršnji turnir u malom fudbalu u Novom Badovcu

Izvor:Kim

Nakon pauze od dve godine zbog pandemije koronavirusa, na radost meštana Novog Badovca kao i svih ljubitelja fudbala, ove godine je održan Vaskršnji turnir u malom fudbalu.

Tradicionalni 15. Vaskršnji turnir u malom fudbalu u Novom Badovcu ove godine je okupio osam ekipa. Turnir u malom fudbalu organizovali su omaldina i mesni odbor Novog Badovca.

Momčilo Nedeljković, organizator turnira kaže da se na ovom turniru prijavljuju fudbalske ekipe sa celog Kosova.

“Na žalost, ove godine nisu učestvovali ekipe iz Goraždevca i Zubinog Potoka jer nisu obavestene, ali nadamo se da će sledeće godine  učestvovati, kao što su učestvovali svako godine do sada.  Ove godine učestvuje samo osam ekipa iz opštine Gračanica, jer ni mi nismo bili sigurni da ćemo ove godine  organizovati turnir, ali zahvaljujući opštini Gračanica ovaj turnir se uspešno nastavlja”, rekao je on.

Na sportskom igralištu u Novom Badovcu takmičile su se ekipe – „Vidovdan“ iz Donje Gušterice, „Jefta“ iz Gračanice, „Gračanica“ iz Gračanice, „Veterani“ iz Novog Badovca, kao i ekipe iz Brnjice, Kišnice, Badovca i Radeva.

Najbolje tri ekipe osvojiće skromne novčane nagrade, dresove i pehar.

“Nagrade su ove godine skromne, ali mislim da će učesnici biti zadovoljni. Prvo mesto osvaja 25 hiljada dinara, drugo deset hiljada dinara i treće mesto osvaja dresove”, dodao je Nedeljković.

Fudbalske dresove i pehare za prva tri mesta obezbedila je opština Gračanica.

Prvi Vaskršnji turnir u malom fudbalu održan je 2005. godine, a tada su na ovoj sportskoj manifestaciji učestvovale 34 ekipe sa celog Kosova.

NAJNOVIJE

Više