Niz aktivnosti povodom Nedelje Crvenog krsta

Foto: Crveni krst, arhiva

Crveni krst Kosovska Mitrovica i ove godine je tradicionalno obeležio 8. maj – Dan Crvenog krsta, Crvenog polumeseca i nedelju Crvenog krsta koja traje sve do 15. maja.

Crveni krst Kosovska Mitrovica ovu nedelju, u svojoj 103. godini postojanja, obeležiće nizom aktivnosti.

U sredu, 11. maja organizovaće tradicionalnu akciju Dobrovoljnog davanja krvi od 09 do 14 časova, i na taj način obeležiti nacionalni dan dobrovoljnog davanja krvi.

Za četvrtak 12. maj planirana je promocija programa „Borba protiv trgovine ljudima“, prva pomoć i realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja u periodu od 11 do 13 časova.

U petak 13. maja od 10 časova volonteri Crvenog krsta će sa mališanima iz predškolske ustanove „Danica Jaramaz“ pričati o Crvenom krstu, a nakon toga će deca svoje utiske preneti na crteže na asfaltu.

U petak će se u Zubinom Potoku u organizaciji Crvenog Krsta KiM održati Pokrajinsko takmičenje u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja.

Svim bebama rođenim u Nedelji Crvenog krsta, u okviru akcije „Jedan paketić puno ljubavi“ ova organizacija obezbediće prikladne poklon paketiće.