Ove nedelje isplata po 100 evra zaposlenima u privatnom sektoru

(Foto: KoSSev)

Kosovska vlada izdvojila je danas 35 miliona evra u sklopu paketa za ekonomski oporavak. Ovaj novac, potvrdio je večeras kosovski ministar finansija, Hekuran Murati, biće iskorišćen za isplatu jednokratne pomoći od po 100 evra za zaposlene u privatnom sektoru i studente.

Murati je u objavi na Fejsbuku podsetio da je prošle nedelje istekao rok za podnošenje prijava zaposlenih u privatnom sektoru za jednokratnu pomoć.

Navodi da je komisija do sada potvrdila prijave većine korisnika koji ispunjavaju kriterijume.

„Sada je ostalo da se završe samo neophodne procedure za izvršenje uplata, a korisnici koji su provereni dobiće novac na svoje račune ove nedelje“, potvrdio je Murati.

On ujedno navodi da studenti i dalje mogu da apliciraju, te da će, nakon završetka procesa prijavljivanja i njima biti uplaćen novac.

Podsetimo, kosovski premijer, Aljbin Kurti, najavio je još aprila meseca novi paket pomoći građanima, koji će biti od koristi penzionerima, socijalno ugroženima, studentima, kao i radnicima u privatnom i javnom sektoru.

Tada je za april mesec udvostručena socijalna pomoć i naloženo da se po 100 evra uruči penzionerima, radnicima u privatnom, javnom sektoru i studentima.

Kosovska vlada već je izvršila uplatu jednokratne pomoći za penzionere, korisnike socijlne pomoći i zaposlene u javnom sektoru.

Sa druge strane, kada je reč o zaposlenima u privatnom sektoru, raspisan je konkurs za apliciranje i ujedno formirana komisija čiji je posao bio da proverava podnete prijave. Ovu pomoć bi, prema najavi, trebalo da dobiju oni radnici čija plata ne prelazi 1.000 evra.