Studenti iz Leška i Lapljeg sela na Agronomijadi u Budvi

Studenti i profesori Poljoprivrednog fakulteta u Lešku i Lapljem selu (Foto: Radio Goraždevac)

Studenti Poljoprivrednog fakulteta univerziteta u Prištini sa sedištem u Lešku i Lapljem Selu učestvovali su prethodnih dana na Agronomijadi koja se održavala u Budvi.

U periodu od 21. do 25. maja u Budvi se održala 59. regionalna Agronomijada pod sloganom: “A na 5 dana i vreme će stati”

Ove godine Agronomijadu organizovali su studenti Poljoprivrednog fakulteta iz Banja Luke.

Agronomijada se organizuje od 1961. godine kao cilj stvaranja ljubavi i prijateljstva između ljudi iz regiona, različitih nacija i vera.

Preko 500 studenata poljoprivrednih fakulteta iz zemalja bivše Jugoslavije učestvovalo je na ovoj manifestaciji.

Organizovana su takmičenja u malom fudbalu, košarci, odbojci, šahu, stonom tenisu, igrama bez granica… Na kome su se takmičile najbolje ekipa sa svih fakulteta. Najveći broj pehara osvojili su studenti Poljoprivrednog fakulteta univerziteta u Novom Sadu.

Studenti sa Kosova i Metohije koji studiraju na Poljoprivrednom fakultetu u Lešku i Leposaviću nastavili su tradiciju učestvovanja na Agronomijadi. Jedan broj njih je po prvi put na ovoj manifestaciji, dok drugi deo čine studenti koji su i ranije učestvovali.

Student-prodekan fakulteta u Lešku, Nenad Šelmić je na Agronomijadi učestvovao 2018,2019. i ove godine. O tome je govorio za Radio Goraždevac.

Student-prodekan Poljoprivrednog fakulteta Lešak, Nenad Šelmić (Foto: Radio Goraždevac)

Moje ime je Nenad Šelmić, student-prodekan sam Poljoprivrednog fakulteta univerziteta u Prištini sa sedištem u Lešku.

Organizacija Agronomijade traje već 60 godina i do dana današnjeg nije prestala da okuplja studente iz cele bivše Jugoslavije, da ih okuplja i podseti da su oni jedna velika porodica. Na Agronomijadi učestvujem već treću godinu.

Prva moja Agronomijada bila je na Srebrnom jezeru 2018. godine, gde je organizator bio Šumarski fakultet iz Beograda. Druga mi je bila 2019. u Budvi pod organizacijom Biotehničkog fakulteta iz Podgorice i posle dve godine pauze ponovo u Budvi organizator je Poljoprivredni fakultet iz Banja Luke.

Ovaj period od skoro tri godine, kada zbog kovida nije mogla da se održi Agronomijada, mnogo je bilo teško pomiriti se sa činjenicom da nećemo moći da vidimo svoje kolege iz drugih zemalja, takmičiti se i pre svega družiti.

Studenti Poljoprivrednog fakulteta u Lešku nastavljaju da ređaju uspehe na Agronomijadi.

Ove godine smo osvojili prvo mesto na kvizu znanja iz stočarstva, a drugo u ženskom fudbalu.

Studenti našeg fakulteta su prezadovoljni organizacijom od strane našeg fakulteta pre svega, a zatim i samom organizacijom čitavog događaja.

Poljoprivredni fakultet Lešak neće menjati tradiciju i nastaviće da kao i do sad svake godine učestvuje na Agronomijadi.

Jer to je Agronomijada, jedna porodica, jedan duh, jer tih pet dana i vreme će stati – poručio je za kraj.

Studenti Poljoprivrednih Fakulteta iz Novog Sada, Čačka i Leška (Foto: Radio Goraždevac)