32.7 C
Pec
8. avg 2022

Održana vežba KFOR-a „Ledena Sablja“ u Đakovici

Izvor:KoSSev

Snage KFOR-a sprovele su vežbu pod nazivom „Ledena Sablja“ (Frozen Sabre) na poligonu aerodroma u Đakovici. Aktivnosti u sklopu vežbe, kako je najavljeno, započete su u sredu i trajale su sve do danas.

Scenario vežbe činio je niz negativnih događaja koji su doveli do pogoršanja slobode kretanja i ugrožavanja bezbednosti lokalnog stanovništva, navode iz KFOR-a.

Poručuju da su s ciljem obezbeđenja sigurnosti i odvraćanja rasporedili svoje jedinice u skladu sa Rezolucijom 1244 UN-a.

„Jedinice Regionalne komande Zapad intervenisale su zajedno sa taktičkim rezervnim bataljonom KFOR-a i sa Multinacionalnom specijalizovanom jedinicom“, dodaje se u saopštenju.

Naznačili su da je vazduhoplovni odred obezbedio neophodna sredstva za vazdušnu medicinsku evakuaciju jedinicama na terenu.

Ujedno dodaju da je Odred za slobodu kretanja Zajedničke grupe za logističku podršku KFOR-a bio raspoređen, te da je aktivnu ulogu tokom vežbe imao i Bataljon obaveštajnog osmatranja i izviđanja.

U svom obraćanju, kako navode iz ove misije, komandant KFOR-a major-general, Ferenc Kajari, zahvalio se i ukazao na profesionalizam i posvećenost koju su pokazali svi vojnici KFOR-a – učesnici vežbe „Ledena Sablja“.

NAJNOVIJE

Više