22.8 C
Pec
5. jul 2022

Dve prodavnice obijene i opljačkane u Velikoj Hoči

Vlasnici prodavnica u Velikoj Hoči Bojan Pavlović i Dušan Lukić su jutros zatekli svoje radnje koje su jedna od druge na desetak metara udaljene, a u samom centru Velike Hoče, obijene.

Kako je za Radio Goraždevac rekao Miroslav Lukić, sin Dušana Lukića , iz njihove radnje je odneta kasa sa novcem kao i boksovi cigareta.

Iz radnje Bojana Pavlovića je odnet novac, cigarete i mešovita roba.

Slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji koja je u prepodnevnim časovima izašla na lice mesta i izvršila uviđaj i pokrenula istragu.

Obijanje i pljčku prodavnica u Velikoj Hoči osudila i kancelarija za KiM

Povodom obijanja i plačke dve prodavnice koja se dogodila u Velikoj Hoči saopštenjem se oglasila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

„Ovaj slučaj ne sme ostati samo crtica u izveštaju lokalne policije i Кancelarija za Кosovo i Metohiju insistira da se počinioci ovog nedela kazne i adekvatno sankcionišu, jer samo tako ovakva dela mogu biti sprečena u budućnosti“, navode iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„Srbi i njihova imovina na КiM učestalo su mete kriminalaca i ekstremista u pokrajini upravo jer ne postoji politička volja u Prištini da se takvom delovanju stane na put, već se naprotiv takve akcije podstiču neodgovornim i zapaljivim izjavama albanskih političara“ zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJE

Više