Kancelarija za KiM: Velika Hoča dobila novi trg – „novi centar okupljanja“

(Foto: Kancelarija za KiM)

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković, obišla je danas u Velikoj Hoči novoizgrađeni trg i dve porodice u ovom mestu, saopšteno je iz Kancelarije.

Na novom trgu, izgrađenom sredstvima pomenute institucije, postavljene su uređene i popločane staze, klupice, rasveta, dekorativne sadnice i centralni postament, a kako se u saopštenju navodi, trg će od sada „biti centar okupljanja“ i unaprediće turističku ponudu ovog kraja.

Stojković je trg obišla u pratnji predsednika Privremenog organa opštine Orahovac, Aleksandra Micića, i nekolicine meštana.

(Foto: Kancelarija za KiM)

Ona je prilikom obilaska izrazila zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta i istakla da se njime samo ispunjava nedavno obećanje direktora Kancelarije za KiM, Petra Petkovića.

„Pre nešto više od mesec dana, prilikom posete Velikoj Hoči, direktor je obećao izgradnju ovog gradskog trga na kom danas stojimo i koji je izgrađen na zahtev meštana. On je završen u rekordnom roku i veoma smo ponosni na ovaj projekat. Novi trg sada krasi našu Veliku Hoču, daje jedan novi ambijent ovoj sredini i pokazuje našu posvećenost i volju da ulažemo i gradimo budućnost u ovim krajevima“, poručila je Stojković.

Predsednik PO opštine Orahovac Aleksandar Micić zahvalio je Kancelariji na podršci i pomoći i naglasio da novi gradski trg veoma znači meštanima ovog kraja.

U nastavku posete ovom mestu, Stojković je obišla i dve porodice kojima je Kancelarija za KiM obezbedila i uručila građevinski materijal za adaptaciju i dogradnju kuća.