Vučić: Nije dogovoren susret sa Kurtijem; gde se Radoičić nalazi – to se države ne tiče;

(Foto: RTS, print screen)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije tačno da je dogovoren njegov sastanak sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Vučić je u Ivanjici, odgovarajući na pitanje novinara da li su poruke iz Prištine koje stižu o tom navodnom sastanku tačne i kada bi u tom slučaju do njega moglo da dođe, rekao da to nije tačno i da ga niko nije ni pitao.

“To nije tačno, niko me nije ni pitao čak. Ja ne bežim ni od jednog sastanka, uglavnom je on bežao sa sastanaka, ja ne bežim od sastanaka”, istakao je Vučić.

Komentarišuči izveštaje pojedinih medija o tome da se potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić nalazi na Kosovu i Metohiji, Vučić je rekao da se to države ne tiče, te da je to Radoičićeva privatna stvar.

„Da li je Milan Radoičić na Kosovu ili nekom drugom delu Srbije, to je njegova privatna stvar, sa državom nema nikakve veze. Niti je imalo, niti će da ima“, rekao je Vučić.

“Od novembra povećanje penzija za oko 19 odsto”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u Ivanjici povećanje penzija za oko 19 odsto, počev od novembra i naveo da će država nastojati da tokom zime bude izdvojeno i za jednokratnu pomoć, ali da to zavisi od stanja u državnoj kasi.

“Gledaćemo da već od novembra imate povećanje penzija, zaključno sa januarom, u visini od oko 19 odsto, gotovo 20 procenata. Nikada toliko povećanje penzija nismo imali”, rekao je Vučić obraćajući se građanima Ivanjice, uoči sastanka sa predsednicima opština Moravičkog okruga.

Naglasio je da se ne radi o jednokratnoj pomoći, već o nečemu što je za stalno.

Pojedini okupljeni su ga upitali šta je sa jednokratnom pomoći za penzionere, na šta je Vučić, u šali, konstatovao da “kada je neko rekao da Srbinu nije moguće ugoditi, mora da je Ivanjicu posetio”.

Predsednik je obećao da će država gledati tokom zime da bude i jednokratne pomoći, ali da najpre mora analizirati državnu kasnu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je boravio u Moravičkom okrugu, gde se sastao sa predsednicima opština Ivanjica, Sjenica, Raška, Arilje, Kosjerić i Požega. Vučić je rekao da će država pre kraja godine uložiti pet miliona evra u putnu infrastrukturu Ivanjice.