Tragedija na Cetinju: Napadač usmrtio 10 osoba, među žrtvama i deca

Foto: Vijesti/PrtSc

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, uključujući i napadača. Televizija Vijesti javlja, pozivajući se na izvore iz policije i tužilaštva, da je napadač V. B. usmrtio najmanje 10 osoba, a da su četiri osobe prevezene u Klinički centar, te da među poginulima ima i maloletnih osoba. Novinarka TV “Vijesti” Svetlana Đokić za N1 kaže da je u pitanju najveće masovno ubistvo u novijoj istoriji Crne Gore i potvrđuje da među žrtvama ima i dece.

U pitanju je, kaže Đokić, nezapamćena tragedija za Crnu Goru i da se sve dogodilo oko 16 sati, a da je prema nezvaničnim informacijama, motiv napada porodični sukob.

Napadač je potegao lovački karabin i pucao u sugrađane. Na licu mesta okupljen je veliki broj policajaca i građana, kaže Đokić.

Kako „Vijesti“ saznaju, muškarac je pucao na više ljudi u blizini njegovog mesta stanovanja na Cetinju.

V. B. je naoružan lovačkom puškom, petometkom, krenuo kroz komšiluk i počeo da puca.

Portalu „Vijesti“ nezvanično je rečeno da će premijer Dritan Abazović sa ministrima i gradonačelnikom Prestonice Nikolom Đuraškovićem posetiti ranjene u KCCG-u i na Cetinju.

RTCG javlja da je napadač pucao i na policiju, a u tom obračunu je ubijen. U cetinjskoj bolnici hospitalzovane su četiri ranjene osobe, dok je dvoje ranjenih transportovano u Klinički centar u Podgorici, javlja RTCG.

Iz Urgentnog centra KC su za TVCG kazali da je jedan muškarac primljen sa najtežim povredama glave i grudnog koša. Tri pacijenta su hitno morala u operacionu salu i te povrede su prilično ozbiljne.

Ivan Ivanović, v. d. direktora cetinjske bolnice je za TVCG izjavio da su dve osobe koje su hospitalizvane u toj ustanovi van životne opasnosti, a da je jedan pacijent nakon zbrinjavanja pušten na kućno lečenje.

Prema nezvaničnim saznanjima, napadač je muškarac (34), koji je pucao i na decu.

Taj deo grada je blokiran.

Od očevidaca RTCG saznaje da je napadač išao kroz naselje i nasumično pucao na građane koji su se tu zatekli.

Trenutno nema zvaničnih informacija.

Deca koja borave na Cetinju u Kampu za mlade bezbedna su i ni u jednom trenutku nisu bila ugrožena tokom incidenta koji se dogodio nedaleko od Vladinog doma, rekao je Vijestima Jovan Dašić iz Mreže za mlade.