Festival „Medimus“ ovog vikenda u Prizrenu

(Foto: KoSSev)

Međunarodni festival srednjevekovne muzike „Medimus“ održaće se i ove godine, odnosno sedmi put po redu, u Prizrenu. Festival će trajati dva dana – 27. i 28. avgusta. Kao i ranije, izuzev 2020, održaće se u atrijumu crkve Svetog Spasa.

I ovogodišnji festival biće obogaćen različitim sadržajima.

Po izboru programskog direktora, Darka Karajića, festival će u subotu otvoriti internacionalni ansambli Medimus i Canso.

Sledećeg dana, u nedelju, publika će imati priliku da čuje svetski poznatog gitaristu Dušana Bogdanovića, kao i ansambl Anonimus 4, saopštili su iz PR službe Medimusa.

U programu Festivala, takođe će učestvovati i dramska umetnica Vjera Mujović.

Tokom trajanja festivala, posetioci će moći da pogledaju i foto-retrospektivu „Medimusa“ kroz objektiv zvaničnog fotografa, Želimira Gvojića, El Gvojosa.

Medimus je najznačajnija manifestacija iz oblasti muzičkih umetnosti u proteklom periodu u gradu Prizrenu.

Festival ima za cilj da predstavi srednjovekovno muzičko nasleđe, u gradu gde se osobito negovala muzička kultura i u kome su nastale neke od najlepših kompozicija ovih prostora.

„Medimus“ je dobitnik nagrade „Muzika klasika“ za 2018. godinu, po mišljenju žirija kao najbolji festival od regionalnog značaja, a na njemu su nastupala poznata muzička imena poput Divne Ljubojević, Slobodana Trkulje i Edina Karamazova.