U Prizrenu održana radionica za konačnu izradu nacrta zakona o jednakim pravima osoba sa invaliditetom

Radionica (Foto :TV Prizreni)

„Dovn Sindrome Kosovo“ u saradnji sa Ministarstvom finansija, rada i transfera, organizovalo je u Prizrenu trodnevnu radionicu za finalizaciju Nacrta zakona o proceni, priznavanju statusa, beneficija i usluga za osobe sa invaliditetom.

Od 2016. godine radi se na izradi najboljeg nacrta Zakona o ocenjivanju, priznavanju statusa, beneficijama i uslugama za osobe sa invaliditetom. Poslednja radionica o ovom pitanju održava se u Prizrenu, gde će nacrt zakona biti poslat Vladi Kosova, da bi potom otišao u Skupštinu na usvajanje. Direktorka “Dovn Sindrome Kosova” Sebahate Hajdini, izrada nacrta zakona počela je pre nekoliko godina, pošto zakon na snazi ne ispunjava zahteve i potrebe OSI, i dodala je da imamo zakone koji favorizuju samo neke grupe. ovih ljudi.

Bujar Kadriu, predsednik Foruma osoba sa invaliditetom, kaže da je nacrt zakona zbog kojeg je organizovana ova radionica od posebnog značaja i da je veoma veliki korak za prava OSI. U međuvremenu, direktorka DSK Sebahate Hajdini rekla je da nacrt zakona ima za cilj da podrži najmarginalizovanije građane u Republici Kosovo.

https://vvv.facebook.com/vatch/?v=5988780717802983