Manojlović (DS): Vučić se na temi Kosova obračunava s opozicijom i novinarima

Tatjana Manojlović (Foto: N1 Srbija)

Narodna poslanica i potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je danas da je cilj predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se na temi Kosova i Metohije obračuna sa svim svojim neistomišljenicima.

Manojlović je agenciji Beta kazala da je Vučić iskoristio skupštinsko zasedanja da se obračuna čak i sa srpskim novinarima koji “hrabro i beskompromisno” izveštavaju o problemima s kojima se Srbu suočavaju na Kosovu i Metohiji.

“Vučić je više puta srpske novinare iz nezavisnih redakcija s Kosova nazvao stranim plaćenicima i izdajnicima”, rekla je poslanica DS-a i dodala da se pre nekolio godina na sajtu TV Most iz Zvečana, koja se finansira iz budžeta Srbije, vodila hajka protiv Olivera Ivanovića koji je ubrzo posle toga ubijen.

Naglasila je da je predsednik Srbije juče, prvog dana skupštinskog zasedanja u nekoliko navrata pokazivao fotografije narodnih poslanika čiji mu se govori nisu dopali.

“Na taj način Vučić je opozicionim poslanicima nacrtao mete na čelu”, ocenila je Manojlović.

Ona je istakla da je Vučić dužan da kaže ko je ubio srpske političare Olivera Ivanovića i Dimitrija Janićijevića u Kosovskoj Mitrovici.

“Aleksandar Vučić je 2013. godine rekao i da su za ubistvo dečaka u pećkom kafiću ‘Panda’ odgovorni Srbi, ali istraga o tom slučaju još nije završena. On očigledno zna i ko je ubio srpsku decu u Peći”, kazala je poslanica.

Navela je da se nada da će vlast prestati da crta mete na čelu političkim oponentima.

“Ja se Vučića ne plašim, ali me je strah za moju porodicu”, istakla je narodna poslanica i novinarka Tatjana Manojlović.