Bujice vode prošle kroz Veliku Hoču i Orahovac

Velika Hoča (Foto: Radio Goraždevac)

Pored poplava koje su zadesile donji deo Orahovca kao i većinu prigradskih naselja i okolnih sela, bujice vode prolazile su i kroz gornji deo grada i Veliku Hoču.

Voda se sa okolinih brda spuštala ka centru sela noseći sa sobom zemlju, kamenje i sve lakše predmete koji su se našli na putu.

Na sreću meštana Velike Hoče i gornjeg dela Orahovca voda nije pričinila veću štetu domaćinstvima, osim nekih podruma i dvorišta gde je ušla manja količina vode.

Prilikom grmljavine i jakog vetra došlo je do nestanka određenih faza i oslabljivanja struje a kao posledica toga dolazilo je do kvara različitih električnih uređaja ( frižideri, zamrzivači, mikrotalasne…) u domaćinstvima.

U razgovoru sa nekoliko albanskih meštana Orahovca saznali smo da je šteta u okolnim mestima mnogo veća, mnogo domaćinstava je poplavljeno, a neke prodavnice i tržni centri u donjem delu grada su zatvoreni.

Pored toga zbog obilnih padavina i nevremena odložene su berbe grožđa a vinogradari su u strahu da će kišni dani potrajati i da će im plodovi u vinogradima propasti.