Peć: Konferencija kulturni i verski pluralizam za miran suživot na Kosovu

Konferencija kulturni i verski pluralizam za miran suživot (Foto: Radio Goraždevac)

Konferenciju pod nazivom “Kulturni i verski pluralizam i miran suživot na Kosovu”, organizovala je NVO Human uz podršku Američke ambasade u Prištini u okviru projekta “Međuverski angažman mladih na Kosovu.

Predstavnici NVO Human predstavili su danas u Peći kratak film o aktivnostima ove organizacije u promociji verske tolerancije medju mladima.

Izvršni direktor NVO Human Samir Zajmi, govorio je o aktivnostima projekta.

“Cilj projekta je bio da se uključe što više mladih u dijalog o kulturnim i verskom razmevanju. U projektu su bili uključeni i predstavnici verskih zajednica. Imali smo prošle godine seriju poseta u pet gradova, sastanak sa svim verskim i kulturnim zajednicama koje su mogle da učestvuju. Današnja konferencija je pokazala potrebu da se održavaju što više konferencija sa mladima, da se zajednički njima prenese potreba veće komunikacije za toleranciju i suživot svih građana na Kosovu”, reko je za Radio Goraždevac izvršni direktor NVO Human Samir Zajmi

Na konferenciji su bili prisutni i predstavnici Američke ambasade u Prištini. U diskusiji su pored mladih učestvovali i predstavnici islamske i katoličke zajednice a prisutnima se obratio i predstavnik jevrejske zajednice na Kosovu.