Podkast sa Ivanom Vučkovićem: Novinari moraju da očuvaju minimum slobode koja postoji i dostojanstva za vremena koja dolaze

(Foto: Radio Mitrovica sever, Aleksandra Milošević i Ivan Vučković)

Koliko je važno da istinita informacija dopre do čitalaca, slušalaca, gledalaca kada je sve više lažnih vesti u medijima, u podkastu Radija Mitrovica sever govorio je dugogodišnj novinar Ivan Vučković. Vučković je rekao da se od novinara očekuje da poštuje novinarski kodeks pridržavajući se osnovnih postulata novinarstva, ali je uputio i poruku publici koja prati i čita vesti.

„Želim da odbranim profesiju kojom se bavim. Dakle, mediji su u službi naroda, u službi onih koji prate medije, da im olakšaju da shvate i da im istinu predoče onakvu kakva jeste, pa nekad bolna nekad manje bolna. Novinari nisu na suprotnoj strani od bilo koga, novinari nisu neko ko radi po nalogu bilo koga, novinari moraju da očuvaju minimum slobode koja postoji još uvek, ali reći ću i minimum dostojanstva za vremena koja dolaze, jer svi ostavljamo tragove, a jednog dana po njima će nas prepoznavati“, rekao je Vučković.

Opširnije u video podkastu Radija Mitrovica sever u kom Aleksandra Milošević razgovara sa Ivanom Vučkovićem.