Policija i carina Kosova vrše pretres u Velikoj Hoči, meštani se okupljaju u centru sela

Pripadnici Kosovske Policije i carine Kosova došli su danas u Veliku Hoču kako bi sproveli akciju kontrole proizvođača vina.

Kako javlja novinar Radio Goraždevca iz Velike Hoče akcija policije i carine uznemirila je čitavo selo, meštani se trenutno okupljaju ispred vinarije Petrović. U centru sela se nalaze i pripadnici Kosvoske policje i carine, koji čekaju da stigne cisterna kako bi odneli vino iz vinarije Petrović iz Velike Hoče.

Policija Kosova i pripadnici carine došli su tokom dana u Veliku Hoču kao bi izvršili inspekciju pojedinih proizvođača vina, izvestio je ranije danas RTK.

Kako navodi RTK akcija carine i Policije se odnosi na “proizvodnju koja nije registrovana” u vinariji Petrović. Nakon dobijanja informacija, Carina Kosova je preduzela akciju kontrole aktivnosti Srđana Petrović, izveštava RTK.

Petković: Novi Kurtijev udar na Srbe južno od Ibra

Direkotr Kancelarije za KiM Petar Petković reagovao je na današnju akciju Kosovske Policije i carine. Petković je rekao da je ovo novi udar Kurtija na Srbe južno od Ibra.

“Poslao je svoju policiju u centar Velike Hoče da jednoj od najstarijih vinica Petrović oduzme 40.000 litara vina. Meštani su se okupili da brane svog komšiju jer neće da dozvole Kurtijevo iživljavanje i teror!”, naveo je Petković na Tviteru.