Goraždevac: Novogodišnji bazar za malog Aleksandra iz Brestovika

U Osnovnoj školi u Goraždevcu danas je organizovan novogodišnji bazar koji su organizovali učiteljice i đaci ove škole. Bazar je bio posvećen i prikupljanju novca za lečenje malog Aleksandra Džavrića iz Brestovika.  

Nastavnica likovnog Ana Gašić jedna od inicijatora ove akcije kaže da sva zasluga za ovako nešto pripada deci koja učestvuju u akciji.

„Ja sam glavni organizator ali to uopše ništa ne znači pošto su to sve preuzela deca, oni su se sami skupili, odredili ko će da bude prodavac, kakve će cene radova biti, šta će biti izlošeno. Pre svega dugujem jendu veliku zahvalnost njima. Deca hoće da pomognu svom drugaru da se njemu omogući da ima malo lepši život, tako da im je to bila dodatna motivacija. Mislimo da će to da ih pokrene i u buduće, da prosto budu humani“, rekla je Ana Gašić.

Direktor Osnovne škole Janko Jovićević Milan Anđelković kaže da je ponosan na svoje đake i da u budućnosti planiraju još ovakvih akcija.

„Prikupljeni novac ćemo proslediti za lećenje našeg učenika iz Brestovika, Aleksandra Džavrića. Jedan deo novca će ostati za kupovinu pribora kako bi deca bila još kreativnija i tokom naredne godine. Planiramo ovakve akcije i radionice učeničke i u budućnosti. Milsim da danas možemo da se pohvalimo da je akcija uspela, vidimo da je odaziv roditelja i nastavnika veoma dobar, njihova kreativnost je pobedila“, rekao je Milan Anđelković.

Nastavnik fizičkog Miljan Srbljak rekao je da ovako nešto u Goraždevcu nije bilo u prošlosti.

„Ovo je vrlo značajno i dobro, kod nas do sada ovo nije bio slučaj, ove godine su se nastavnici potrudili, posebno nastavnica Ana iz likovnog. Ovo ima jednu posebnu poruku, to je akcija za malog Aleksandra iz Brestovika, tako da ko god nešto kupi dobro je jer ide u humanitarne svrhe“, rekao je Miljan Srbljak.

Učenik ove škole Teodor Todorović jedan je od mnogo dece koja su danas sa svojim roditeljima došla da učestvuju na novogodišnjem bazaru.

„Kupio sam neke crteže i kupio sam neke značkice. Jako mi se sviđa zato što ću pomoći nekoj deci koja su bolesna da ozdrave. Želim da kad oni ozdrave da zejedno igramo fudbal“, kazao je Teodor.

I ako ih je bilo u predhodnih godina ovo je prvi put da se na ovakav način organizuje akcija prikupljanja novca za lečenje dece.