Švedski ambasador: Nedostaje poverenje između dva lidera u dijalogu

https://www.radiokim.net/vesti/politika/svedski-ambasador-nedostaje-poverenje-izmedju-dva-lidera-u-dijalogu.html
https://www.radiokim.net/vesti/politika/svedski-ambasador-nedostaje-poverenje-izmedju-dva-lidera-u-dijalogu.html

Ambasador Švedske na Kosovu Jonas Vesterlund kazao je u emisiji “Dogovor!?” Radija Kim da se u dijalogu Beograda i Prištine pod okriljem EU stiglo daleko i da očekuje skoro postizanje finalnog sporazuma. Međutim, on je naglasio da nedostaje poverenje između lidera Kosova i Srbije.

 

Nova sezona emisije “Dogovor!?” počinje gostovanjem švedskog ambasadora na Kosovu Jonasa Vestelunda.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Vesterlund je kazao da je optimista da će brzo doći do rešenja, te da je mnogo postignuto u protekloj deceniji.

“Gledajući ovo u nekoj vrsti desetogodišnje perspektive, stigli smo veoma daleko. Imamo 33 sporazuma, tako da bi zaista trebalo da budemo na kraju ovog procesa. Tako da sam, tom smislu, optimista da gospodin Lajčak i Eskobar to mogu da iznesu. Ali, ono što ovde nedostaje je poverenje između dva lidera. Moje prethodno iskustvo u mnogim procesima medijacije mi govori da morate imati poverenje između lidera. Treba da sednete, ne samo na jedan dan u Briselu, već treba da sednete danima i nedelјama zajedno i zaista razgovarate o najtežim stvarima”, kazao je Vesterlund.

Realizaciji emisije doprinosiće i portal KoSSev svojim video prilozima.

„Dogovor!?“ će premijerno biti prikazan večeras u 20 časova na Jutjub kanalu RTV Kim, našoj Fejsbuk stranici, a emisiju i vest možete pogledati i na stranicama partnerskih radio stanica: Kontakt plusMitrovica sever i Goraždevac.