Vučić: Ne vidim da su izbori dobro rešenje

(Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Gold)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne vidi da su izbori dobro rešenje za Srbiju i da “imamo mnogo važnih stvari koje moramo da uradimo da bi građani leto i zimu mogli da dočekaju na najbolji mogući način”.

On je potvrdio da je razgovarao sa liderom socijalista Ivicom Dačićem i dodao da ne misli da su izbori rešenje.

“Ja ću i sutra sa njim da se vidim, da razgovaramo”, dodao je.

Ocenio je da su narušeni odnosi između SNS-a i SPS-a.

“Mi poštujemo tu politčku partiju, ali sada znamo da u teškim vremenima možemo da se oslonimo samo na sebe”, napomenuo je Vučić.

Predsednik Srbije je naglasio da se na dnevnom nivou objavi 170 tekstova koji su protiv njega.

“Ako hoćete da pogledate, na dnevnom nivou imate oko 170 objavljenih tekstova protiv mene. U mejnstrim medijima. Recite mi koliko imate negativnih tekstova u poslednjih godinu dana o toj političkoj partiji. Nema tri. A protiv mene 170 dnevno. A ja diktator”, rekao je on u Dnevniku TV Pink.

Dodao je da je četvrti put učestvovao u parlamentarnim raspravama sa poslanicima, dok njegovi prethodnici to nisu uradili nijednom.

“Bile planirane demonstracije i upad u Skupštinu”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je apsolutno siguran da je na posebnoj sednici Skuštine Srbije o Kosovu bio isplaniran incident tokom kog su mu u sali prišli poslanici opozicije i da su već za 15 sati bile planirane demonstracije i da je onda trebalo da se upadne u parlament.

“Da je bila pauza, ta sednica ne bi bila nastavljena… Nisu očekivali da će neko da bude toliko miran da sve istrpi i nastavi da govori”, rekao je Vučić.

“Iznenadilo me da sam video da je to bilo pripremano i to može nekom političkom laiku da izgleda kao spontano, kao nešto što se dogodilo u parlamentu. Apsolutno sam siguran da je bilo isplanirano, zaključio sam to istog dana. Ceo performans je bio planiran. Njihova želja je bila da me optuže za izdaju, a da mi ne pruže priliku do odgovorim. Pošli su svi ka meni sa željom da se izazove incident”, rekao je Vučić.

Ocenio je i da “nismo bili u parlamentu ujedinjeni u očuvanju interesa i u racionalnom pristupu”, te da je “jedini cilj kako oboriti SNS” i njega kao njenog lidera.