Žaklin Nastić o amblemu „OVK“ za govornicom skupštine: Sramota i ruglo za žrtve, a bez reakcije Zapada

Žaklin Nastić (Foto: Preuzeto sa portala KoSSev)

„Pored bezbrojnih ratnih zločina, najmanje 800 ubistava, prema Amnesty International-u u posleratnom periodu na račun terorističke UČK. Danas grb grupe ubica krasi kosovski parlament. Sramota i ruglo za žrtve! Nema reakcije sa zapadnog sveta!“, poručila je poslanica nemačkog Bundestaga Žaklin Nastić.

Uz poruku na Tviteru, objavila je fotografiju kosovske predsednice Vjose Osmani za govornicom parlamenta u Prištini. Scena je od 17. februara, na dan kada su kosovske vlasti proslavljale 15 godina od kada su proglasile nezavisnost. Osmani je tada govorila na svečanoj sednici za govornicom, na koju sada već tradicionalno albanski poslanici 17. februara postavljaju grb „OVK“.

Tvit nemačke poslanice dan kasnije izazvao je lavinu nezadovoljstva korisnika sa albanskim, kao i međunarodnim imenima, poručujući joj da treba da se srami, povezujući je sa Putinom, čak i sa srpskim tajnim službama.

Jedan ju je albanski korisnik i prijavio za govor mržnje, kako joj je napisao.

Žaklin Nastić je poslanica Levice u Nemačkoj, a rođena je u Poljskoj, pre nego je 80-ih stigla u Hamburg gde je studirala slovenske jezike.

Inače, poslanica je u nemačkom parlamentu od 2017. godine, gde je trenutno i članica Odbora za ljudska prava i humanitarnu pomoć.

Takođe, protivi se slanju vojne pomoći Ukrajini, a nedavno je govorila „Ne više oružje u Ukrajinu“.