Štand Kancelarije za KiM na Međunarodnom sajmu turizma pod sloganom “Doživi Kosovo i Metohiju”

(Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju)

Na 44. Međunarodnom sajmu turizma, u hali 4 Beogradskog sajma, pod sloganom „Doživi Kosovo i Metohiju“ i ove godine biće predstavljen turistički potencijal južne pokrajine.

Na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju od 23. do 26. februara, kulturno blago Kosova i Metohije, manastire Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske, banjski i planinski turizam, gastronomske specijalitete, kvalitetna vina, sportska dostignuća, privredne potencijale i prirodna bogatstva pokrajine, predstaviće opštine Zubin Potok, Kosovska Mitrovica, Zvečan, Orahovac, Štrpce, Leposavić i Grad Priština i Kosovsko Pomoravlje (Gnjilane, Novo Brdo, K. Kamenica i Vitina).

Opštine će se predstaviti po sledećem rasporedu: Zubin Potok – 23. februara u 12 sati; Kosovska Mitrovica – 23. februara u 14 sati; Zvečan – 24. februara u 10 sati; Grad Priština – 24. februara u 14 sati; Kosovsko; Pomoravlje – 25. februara u 12 sati; Leposavić – 26. februara u 12 sati.

Takođe, na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, tokom subote i nedelje, 25. i 26. februara predstaviće se porodične vinarije, Vinarija Antić iz Orahovca, Vinarija Brkić iz Velike Hoče, Vinarija Đuričić iz Velike Hoče, Vinarija Manitašević iz Velike Hoče, Vinica Lukić iz Velike Hoče, Vinica Petrović iz Velike Hoče, Vinarija, Micić iz Velike Hoče, Mali podrum Jevremović iz Leposavića.

Pored brojnih sadržaja u vidu prezentacija turističkih destinacija Kosova i Metohije, posetioci će na štandu Kancelarije za KiM moći da uživaju u bogatom kulturno – umetničkom programu i degustaciji domaćih proizvoda i vina sa Kosova i Metohije.