Goraždevac: Donacija knjiga za školsku biblioteku

Donacija knjiga (Foto: Radio Goraždevac)
Donacija knjiga (Foto: Radio Goraždevac)

Direktorka izdavačke kuće „Panorama“-Jedinstvo, novinarka Rada Komazec uručila je direktoru i učenicima O.Š. Janko Jovićević u Goraždevcu knjige za školsku biblioteku.

Čitanjem deca ne samo što dobijaju bolji uspeh, nego se i obrazuju i time krče sebi put, jer tokom celog života je znanje ono što ih prati, kazala je za Radio Goraždevac Rada Komazec.

„Naša izdavačka kuća ’Panorama’-Jednistvo već duži niz godina organizuje akciju darivanja knjiga školama na Kosovu i Metohiji. Neke škole imaju jako oskudan književni fond, tako da im dobro dođe sve ovo što im mi doniramo. Obišli smo Novobrdski kraj, Prekupce, Bostane, onda smo obišli Banje, Gračanicu, Mitrovica i druga mesta”, kazala je Rada Komazec.

Ona je zajedno sa kolegom iz redakcije Zoranom Vlaskovićem i direktorom škole Milanom Anđelkovićem iskoristila priliku da poseti nekoliko odeljenja i da razgovaraju sa decom i nastavnicima.

“Jako je važno razvijati kod dece čitanje i ljubav prema knjgama. Čitanjem i tim odnosom prema knjigama deca upoznaju nove svetove, kulture i nove kontinente, susreću se sa raznim zgodama i nezgodama. Samo dete u sebi razvija emocionalni odnos i razlikuje dobro od lošeg. Samu svest i kritičku misao. Poželela sam im u ime naše kuće da budu marljivi, vredni, radni i da što više čitaju. Mi ćemo nastaviti našu misiju darivanja knjiga”, kazala je Komazec.

Direktor O.Š. Janko Jovićević u Goraždevcu Milan Anđelković uručio je zahvalnicu izdavačkoj kući “Panorama”- Jedinstvo, rekavši da je donacija knjiga od velike koristi za decu.

“Zahvalio bih se izdavačkoj kući “Panorama”- Jedinstvo na donaciji knjiga za našu biblioteku. Vidim da ima dosta lepe literature koja će značiti našoj deci u narednom periodu. Ima literature za razne predmete, od prirode i društva, svet oko nas i drugih predmeta u višim razredima. Ima dosta lepih knjiga i samim tim ćemo obogatiti naš fond u biblioteci”

Knjige koje su uručene školi u Goraždevcu prilagođene su dečijem uzrastu. Najstarija izdavačka kuća na ovim prostorima izdaje knjige  dečije proze, poezije i istoriografije ali i najstariji list Jedinstvo.