Briga brigu stiže: Srpska lista zabrinuta zbog zabrinutosti ambasadora SAD

Predstavnici Srpske liste Igor Simić, Goran Rakić i Milan Radoičić (Foto: FoNet/Aleksandar Barda)

Srpska lista i srpski narod su duboko zabrinuti što je ambasador SAD u Prištini, gospodin Hovenijer, zabrinut, naedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Srpske liste. “Umesto da jasno osudi pokušaj ubistva Milana Jovanovića prošle noći na nelegalnom punktu Кurtijevih parapolicijskih jedinica na Bistričkom mostu, on je zabrinut!?”, dodaje se.

“Tek nakon što je Srpska lista reagovala i ukazala da je Milan Jovanović žrtva oružanog napada od strane Кurtijevih specijalaca koji se nelegalno nalaze na severu Кosova i Metohije, kasno popodne se oglasio zabrinuti gospodin Hovenijer i uputio ovu sramnu izjavu kojom umanjuje odgovornost onih koji su prolili srpsku krv, čime je zabrinuti ambasador izazvao zabrinutost čitavog srpskog naroda, posebno jer on radi na normalizaciji situacije”, poručili su iz ove političke partije.

Prema njihovim navodima, “ovo nije prvi slučaj u kome se relativizuje napad na Srbe, i umanjuje odgovornost zločinaca”.

“Podsećanja radi, zbog izgorelog automobila za šta nije utvrđena ničija odgovornost, reagovale su sve ambasade Кvinte, međunarodne misije i organizacije, a neki ambasadori čak prozivali Srpsku listu, a kada se po treći put puca u Srbina, civila, sinoć čak i na oca troje dece, nema osuda od strane ambasadora Kvinte niti zahteva da se prestane sa napadima na nedužne srpske građane”, dodaje se.

“Ovakvim delovanjem svim našim građanima je jasno da ambasadori Кvinte rade sve suprotno od onog što je neophodno za normalizaciju odnosa na Кosovu i Metohiji”, zaključeno je u saopštenju Srpske liste.