Suspendovana četiri službenika Kosovske policije povezana sa slučajem ranjavanja na severu

police
Ilustracija (Foto: Radio Goraždevac)

Kosovska policija je suspenovala četiri službenika, jer postoji osnovana sumnja da su povezani sa sinoćnim slučajem ranjavanja koji se dogodio na delu magistralnog puta Mitrovica-Leposavić.

Srbin M. J. iz Zvečana ranjen je kod Bistričkog mosta hicima iz vatrenog oružja.

U policiji su kazali da se incident dogodio 10. aprila u kasnim večernjim satima, da je “sprovedena istraga na regionalnom i centralnom nivou sa ciljem razjašnjenja ovog slučaja što je pre moguće”.

„Nakon izvršenog uviđaja i angažovanjem policijskih jedinica, na licu mesta omogućeno je pribavljanje dokaza koji ukazuju na moguću umešanost policijskog službenika u izvršenje krivičnog dela – pucanje“, navedeno je u saopštenju.

Kosovska policija je naglasila da su “na osnovu dostavljenih informacija i dokaza protiv policijskog službenika preduzete mere suspenzije, jer nije prijavio slučaj i svoju umešanost u isti”.

Osim osumnjičenog, suspendovana su još tri policijska službenika umešana u pomenuti slučaj, dodali su.

U policiji su kazali da su se zbog gorenavedenog postupka njihovog službenika prethodno oglasili saopštenjem za javnost u kojem je pisalo da niko iz te službe nije umešan u slučaj pucanja iz vatrenog oružja ili razmenu vatre sa povređenim licem.

„Kako bi javnost bila upoznata sa postupanjem Kosovske policije u ovom slučaju, odmah smo obavestili Policijski inspektorat Kosova (PIK) i nadležno tužilaštvo koje je pokrenulo krivični postupak. Nastavićemo da obavljamo svoje dužnosti u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, da obaveštavamo javnost na pravičan i nepristrasan način, bez obzira na to ko je uključen u slučaj“, poručili su.

Istakli su da će “blisko sarađivati ​​sa PIK i tužilaštvom, kako bi pred zakonom odgovarali policajci koji ne postupaju u skladu sa najvišim etičkim i profesionalnim standardima”.