Rode o incidentu kod Bistrice: Ponašanje policajaca nedolično

(Foto: Preuzeto sa Koha)

Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode oglasio se jutros povodom ranjavanja Srbina M. J. na policijskom punktu u Bistrici, u opštini Leposavić, izjavom u kojoj navodi da jse slaže sa stavom EU da je novi incident bezbodnosno zabrinjavajući.

Smatra da je Kosovska policija u ovom slučaju reagovala „opsežnim istraživanjem slučaja“, a da je ponašanje policajaca „nedolično“.

„Moguće nedolično ponašanje policije treba pažljivo ispitati, kao i svaki drugi“, naglasio je Rode, a povređenome poželeo brz oporavak.

Rodeu je juče javno direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković zamerio odsustvo njegove reakcije, što je ocenio kao ozbiljno zabrinjavajuće. Petković je naveo i da je u nekim drugim slučajevima, Rode reagovao “u sekundi”.

“Kosovska policija priznala da je pucala u nevinog čoveka, samo zato što je Srbin! Prošao je skoro ceo dan, a još niste, ambasodre Nemačke, osudili pokušaj ubistva Milana Jovanovića. U nekim drugim slučajevima, reagujete u sekundi. To je ozbiljno zabrinjavajuće!”, poručio je Petković na Tviteru.