Vučić uoči razgovora sa Kurtijem: Biće teško

Foto: sot.com.al

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da će večerašnji sastanak sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Briselu biti težak i da su „protiv nas svi veliki na Zapadu“.

„Biće teško. Protiv nas su svi veliki na Zapadu. Ipak, na našoj strani su pravo i pravda. Još više i važnije od toga, oni ne razumeju koliko je snažna ljubav prema slobodi i koliko jako i čvrsto možete da je čuvate, uprkos svim pritiscima. Živela Srbija“, objavio je Vučić na Instagramu, tokom puta za Brisel.

Vučić je ujedno naveo da Aljbin Kurti već nekoliko dana, a posebno juče i danas, vodi kampanju protiv Srbije i to, prema njegovim rečima – brutalnu i prljavu.

„I on i svi njegovi pomagači – od Šaipa Kamberija do Azema Vlasija, svih analitičara, svih političara. Prete Srbiji. Podsećaju na neke stare dane. Govore o svojoj borbi za slobodu, zaboravljajući da su se baš Srbi borili za slobodu ne samo protiv terorista, već i protiv NATO agresora. Kao što on reče: Prolivena krv se ne vraća. Prolivena krv za slobodu ne može da se vrati i ne sme da se zaboravi. Imaću to u vidu večeras. Živela Srbija. Nema predaje“, poručio je Vučić na Instagramu.

Dijalog Beograda i Prištine na visokom nivou nastavlja se danas u Briselu razgovorima u kojima će učestvovati predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i kosovski premijer, Aljbin Kurti, kao i predstavnici Evropske unije.

Tema razgovora u Briselu, kako je saopšteno, biće nacrt statuta Zajednice srpskih opština i Deklaracija o nestalim licima.

Zajednički sastanak Vučića, Kurtija, visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, Žozepa Borela i specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka očekuje se da će početi u 18.00 časova.