Jablanovć sa ambasadorom Francuske o političkoj situaciji na Kosovu

Aleksandar Jablanović sa ambasadorom Republike Francuske Oliverom Guerotom i njegovim saradnikom Gzavierom Rouardom (Foto: Fejsbuk stranica Partija kosovskih Srba)

Predsednik partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović sastao se sa ambasadorom Republike Francuske Oliverom Guerotom i njegovim saradnikom Gzavierom Rouardom, sa kojima je razgovarao o političkoj situaciji na Kosovu.

Razgovor je bio u prijateljskom tonu i u vezi aktuelne, a i buduće političke situacije na Kosovu, navodi se u objavi iz PKS-a na Fejsbuk stranici.

“Partija kosovskih Srba će nastaviti svoju političku borbu i uskoro postati najprepoznatljivija politička partija Srba na Kosovu”, poručuju iz ove partije.

                   

Podsetimo, lider Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović kandidovao se na vandrednim lokalnim izborima na severu Kosova za gradonačelnika opštine Leposavić, ali se neposredno pre održavanja izbora povukao jer, kako je preciozirao, nema adekvatnih uslova za održavanje izbora, požalivši se na sam način na koji se izbori održavaju, uključujući to da se glasa u kontejnerima i da ih obezbeđuje Kosovska policija.