Vučić: Kosovska policija je iza leđa NATO-a izvlačila Srbe iz prvih redova koji nisu učestvovali u neredima

(Foto: Preuzeto sa portala KoSSev)

Srpski predsednik saopštio je večeras da je Kosovska policija ta koja je navodno iz prvih redova srpskih demonstranata u ponedeljak izvukla dvojicu uhapšenih Srba – biznismena Radoša Petrovića i D.O. Pri tom, kazao je da su u pitanju osobe koje i nisu učestvovale u neredima.

„Kosovska policija, iza leđa NATO-a izvlačila je Srbe, pokušavala Igora Simića, kao što je i ovu dvojicu – Radoša Petrovića i … Uspela je da ih izvuče za noge i prebaci na svoju stranu, koji ni u kakvim neredima nisu učestovali“, kazao je u intervjuu Aleksandar Vučić koji je u toku na TV Prva.

Saopštio je i da je Kosovska policija iste večeri pucala u D.G., izgovarajući njegovo puno ime i imena njegove supruge i dece.

„On čovek je 50-godišnjak, ima suprugu i decu, dobio unuku pre tri nedelje, mogao je da bude ubijen. Karlična bedna kost, čitava leva strana mu je krvarila, borili su mu se za zivot, svi se prave kao da se to nije desilo“, kazao je.

Na početku intervjua na TV Prva prikazani su snimci Radija Slobodna Evropa nasilja koje se dogodilo u ponedeljak u Zvečanu, kada su se Srbi sukobili sa KFOR-om.

Predsednik je zamerio uredničkom timu na odabiru baš ovih snimaka jer se na njima, kaže, ne prikazuje kako je sve počelo i ko je prvi izazvao sukob.

„Jedine slike kako su povređeni (vojnici) od kamenica i od jednog Molotovljevog koktela, samo oni za NATO vojnike (su prikazani)“, kazao je Vučić.

„Naravno da nam je žao i NATO vojnika. Nisu oni krivi ni za šta ali izvinite, jedini koji je upucan je D.G“, dodao je.

Međutim, na snimcima koje je danas Kim radio emitovao, ali i na snimcima drugih medija, kao što je Medija centar, vidi se trenutka kada pripadnici KFOR-a iz prvog i drugog reda, izvlače trojica Srba. Oni su sedeli mirno, ne pružajući otpor, osim što su odbili da oslobode put, nakon KFOR-ovo upozorenja. Štaviše, sada uhapšeni Petrović, izgovara i pokazuje rukom u redove iza sebe demonstranata koji ne sede da sednu.

Sukob sa NATO-om nije Srbima u interesu

Predsednik Srbije naglasio je da Srbiji i njenim građanima nije interes da se ulazi u sukob sa NATO-om

„Nama nikako nije interes da uđemo u skob sa NATO-m, a moramo da pomognemo našem narodu i zato je naša situacija komplikovana“.

Kritikovao je one koji su pozdravili incident u kojem su se Srbi sukobili sa vojnicima KFOR-a rekavši:

„Srbi u Beogradu kažu, svaka ti čast majstore, kako si ga udario. Znate kakve će probleme da ima i porodica njegova?! A što to radimo sebi?! Što nismo pustili kako oni dovlače naše ljude?! da se vidi kako je sve započelo“.