Vulović potpisao ugovor za sanaciju puta od Gazivoda do sela Kovači, vrednost blizu 8 miliona dinara

(Foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije)

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Aleksandar Martinović i predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović potpisali su danas ugovor o raspodeli sredstava za projekat sanacije dela puta u opštini Zubin Potok, na deonici puta od velike brane jezera Gazivode do sela Kovači, u iznosu od 7.996.000,00 dinara, saopšteno je iz pomenutog ministarstva.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i zamenik direktora Kancelarije za KiM, Borislav Tajić.

Martinović je istakao da je važno što je ovaj ugovor potpisan baš danas „u trenutku kada je srpski narod na Kosovu i Metohiji sa svih strana okružen specijalnim jedinicama tzv. kosovske policije i kada se bori za svoj i goli opstanak svoje dece, ali i države Srbije“.

„Izdvajanje sredstava za sanaciju ovog puta je skroman doprinos Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u teškim vremenima za naš narod u srpskoj južnoj pokrajini, a za građane Zubinog Potoka će biti od velikog značaja“, naglasio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije.

„Potpisivanje ovog ugovora ima i širi politički značaj jer je ovo još jedan pokazatelj da je država Srbija uz svoj narod na Kosovu i Metohiji. Na ovaj način želimo jasno da pošaljemo poruku i domaćoj javnosti, i srpskom narodu koji živi na severu Kosova i Metohije, ali i međunarodnoj zajednici, da je naša južna pokrajina sastavni deo države Srbije i da će predsednik Republike Aleksandar Vučić i Vlada nastaviti da budu uz naš narod na KiM“. 

Inače zgrada Privremenog organa opštine Zubin Potok, kao i ona u Zvečanu i Leposaviću – blokirana je za pristup njenih radnika i samog predsednika još od 26. maja, a usled ulaska pripadnika Specijalne jedinice Kosovske policije i novih albanskih gradonačelnika u nju.

Sve do izlaska Srba iz kosovskih institucija krajem prošle godine, u ovim zgradama su praktično bile smeštene opštine iz dva sistema – Privremeni organi opština i kosovske opštine.

Ulazak albanskih gradonačelnika u njih, izazvao je novu krizu na Severu koja traje već 14 dana.