Nikoli Milovanoviću iz Zubinog Potoka potrebno 95.000 evra za transplataciju bubrega

Humanitarni bazar (Foto: A. Marković)

Za pomoć Nikoli Milovanoviću koji je pre nekoliko godina izgubio funkciju oba bubrega, danas je u Zubinom Potoku organizovan humanitarni bazar, kako bi što pre sakupio 95.000 evra za lečenje u Belorusiji.

Nikola Milovanović poreklom iz sela Varage kod Zubinog Potoka, farmaceutski tehničar po struci, funkciju oba bubrega izgubio je 2016. godine.

“Jednu neuspelu transplantaciju sam imao 2017. godine, majka mi je bila donor. Posle toga sam se opet vratio na dijalizu. Godine su prolazile, nemam adekvatnog donora i prijavio sam se u fondaciji „Budi human“ da sakupim novac, jer za operaciju je potrebno 95.000 eura za kliniku u Belorusiji”, rekao je Milovanović.

Humanitarni bazar (Foto: A. Marković)

Kaže da je za kliniku u inostranstvu došao putem društvenih mreža, te da je bilo uspešnih transplatacija.

“Sa klinikom sam stupio u kontakt, rekli su mi šta sve treba od analiza da se odradi, ali da je prethodno potrebno 95.000 evra i da kada prikupim tu sumu, idem kod njih sedam dana na detaljan pregled, a da će me oni kontaktirati kada pronađu adekvatan organ (bubreg)”, dodaje Nikola.

Do tada Nikola Milovanović mora na svaka tri dana da ide na hemodijalizu.

U Zubinom Potoku danas je održan treći po redu humanitarni bazar na kome su meštani sakupljali novac za pomoć Nikoli.

“Ljudi su se baš potrudili, izložili su knjige, ikone, razne dekoracije, balone, hranu, slatkiše i zadovoljni smo kako je protekla akcija”, kaže Svetislava Vićentijević, jedna od organizatorki humanitarnog bazara.

“S obzirom da se za mesec dana skupilo skoro pola, nadam se da ćemo ubrzo da sakupimo dovoljnu sumu novca. Pozvala bih sve ljude dobre volje da pomognu Nikoli uplatom na broj žiro račun Humanitarne fondacije „Budi human“”, dodala je njena koleginica Milica Božović.

Humanitarni bazar (Foto: A. Marković)

Prema Nikolinim rečima novac je sa današnjim obračunom sakupljen blizu polovine.

“Biće organizovano još bazara, planira se naredne nedelje u Leposaviću, dok za Vidovdan planiramo u Gračanici, ako budemo u mogućnosti zbog trenutne situacije”, rekao je Nikola, navodeći da su prethodno humanitarni bazari organizovani u Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici.

Nikola Milovanović ima 37 godina, živi sa suprugom i dvojicom sinova u Kosovskoj Mitrovici, gde kao farmaceutski tehničar radi u državnoj apoteci.

Pomozite i Vi Nikoli Milovanoviću iz Zubinog Potoka:

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001670794-45

Uplatom na devizni račun: 160-6000001671215-43

IBAN: RS35160600000167121543

SWIFT/BIC: DBDBRSBG