Svećlja i Krasnići posetili Severnu Mitrovicu: Policija “najpouzdanija institucija”

Svećlja i Krasnići u poseti Severnoj Mitrovici (Foto: Fejsbuk Dželjalj Svećlja)

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja i ministar lokalne samouprave Eljbert Krasnići posetili su Regionalnu direkciju Kosovske policije Severna Mitrovica, sastali se sa gradonačelnikom Erdenom Atićem i obišli delove Mitrovice.

U regionalnoj direkciji KP-a sastali su se sa vršiocem dužnosti direktora direkcije, potpukovnikom Vetonom Eljšanijem.

Svećlja je na Fejsbuku poručio da policija “nesumnjivo i dalje ostaje najpouzdanija institucija”, što, kako tvrdi dokazuje i “anketa sa građanima srpske nacionalnosti”.

’’Kredibilitet koji je stvorila policija i sigurnost koju građanima pružaju naši policijski službenici ogleda se u efikasnom prijavljivanju i rešavanju slučajeva. Policija nesumnjivo i dalje ostaje najpouzdanija institucija i svakim danom utiče na povećanje percepcije bezbednosti u svim zajednicama, a to dokazuju i odgovori naših sugrađana srpske nacionalnosti u verodostojnim međunarodnim izveštajima u kojima se vidi povećanje od 18,61 odsto poverenja u odnosu na novembar prošle godine”, naveo je Svećlja.

Nakon razgovora sa Erdenom Atićem, Svećlja i Krasnići su obišli Bošnjačku mahalu.

’’Obišli ilegalna skladišta ’inertnih materija’, kao i Bošnjačku mahalu. Oslobađanje javnih površina koje su godinama bile zauzete i stvaranje upotrebljivog prostora za građane, prioritet je za opštinu”, naveo je Svećlja i dodao da bezbednost, zdravlje i dobrobit građana u Severnoj Mitrovici ostaju zajednički prioritet centralnog i lokalnog nivoa vlasti.