Kancelarija za KiM: Očigledno da je Kurti krenuo u lov na Srbe povratnike

Ilustracija (Foto: Kosovska policija), arhiva

Još jedan Srbin, povratnik u opštinu Istok uhapšen je u svom selu, u ovom mestu. Reč je o Žarku Zariću koji je s kućnog praga odveden, pod optužbom za navodni ratni zločin u selu Ljubožda, saopštili su iz Kancelarije za KiM.

’’Zarić se kao povratnik 2017. godine vratio u svoje rodno selo i od tada nije napuštao Кosovo i Metohiju.Očigledno je Aljbin Кurti sa svojom policijom krenuo u lov na Srbe povratnike, kako bi ih strahom i lažnim optužbama odvratio od povratka i mirnog suživota na njihovim vekovnim ognjištima’’, navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM podsećaju da je Žarko drugi Srbin iz Istoka koji je u poslednja 24 sata uhapšen pod naprasnim optužba za ratni zločin. Sinoć je uhapšen i Momir Pantić, internoraseljeno lice iz Istoka.

’’Posle ovakvih politički motivisanih hapšenja, jasno je zbog čega je stopa povratka proteranih i raseljenih Srba na Кosovo i Metohiju najmanja u jednom postkonfliktnom području’’.

Kancelarija za Кosovo i Metohiju angažovala je advokata koji će zastupati Zarića pred prištinskim pravosuđem, a o ovim ’’nameštenim hapšenjima obavestićemo i sve međunarodne predstavnike’’.