Grafit OVK na ambulanti u Suvom Dolu

Grafit u Suvom Dolu (Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju)

Zaposleni u ambulanti u etnički mešovitom selu Suvi Do kod Severne Mitrovice juče su primetili da je na tom objektu ispisan grafit OVK (UČК), navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju (KiM).

“Ova ambulanta je česta meta napada Albanaca i prethodnih godina gađana je kamenicama, razbijeni su prozori i ispisisivani su antisrpski grafiti”, podsetili su iz Kancelarije za KiM

“Srbe iz ovog sela je uznemirio ovaj anticivilizacijski atak na zdravstvenu ustanovu, koji dodatno uliva strah srpskom narodu na već uzavrelu situaciju na severu Кosova i Metohije”, dodaje se.

U saopštenju je navedeno i da “ovakvi incidenti i provokacije ne doprinose deeskalaciji situacije na severu KiM” i da bi to “trebali da uvide predstavnici međunarodne zajednice”.

“Svima je jasno ko izaziva provokacije i inicira sukobe i ko je jedini krivac za incidente i napade na Srbe na КiM, a svaki incident dešava se naočigled Кurtijeve Кosovske policije koja je na severu da proganja Srbe i žmuri na etničke napade”, zaključuje se u saopštenju.