Festival „Medimus“ poslednjeg avgustovskog vikenda u Prizrenu

(Foto: Festival „Medimus“)

Osmi po redu međunarodni festival rane muzike „Medimus“ održaće se i ove godine poslednjeg avgustovskog vikenda, 26. i 27. avgusta u Prizrenu – u atrijumu crkve Svetog Spasa. Ulaz na obe festivalske večeri je besplatan.

I ovogodišnji festival biće obogaćen različitim sadržajima.

Po izboru programskog direktora Festivala, Darka Karajića, festival će prvog dana otvoriti ansambl Lute Duo (dve laute) zajedno sa Grejs Njukomb koji će publiku kroz svoj program upoznati sa italijanskom, francuskom i holandskom muzikom iz 15. i 16. veka.

Drugog dana festivala publika će imati priliku da čuje mlad ansambl Parlamento koga čine tri umetnice.

Oba ansambla, kako navode organizatori, dolaze iz Bazela, jer su tamo oformljeni, ali ih čine umetnici iz različitih zemalja: Nemačke, Velike Britanije, SAD, Španije, Litvanije.

Festival će zatvoriti internacionalni ansambl Medimus koga svake godine čine različiti umetnici – „koji program stvaraju svega par dana pred početak Festivala, inspirisani ambijentom kojim su okruženi“.

Organizatori naglašavaju da festival nije komercijalne prirode.

„Publika je šarolika, od lokalnih Prizrenaca, ljudi koji dođu iz Beograda i drugih gradova Srbije do predstavnika međunarodne zajednice na Kosmetu i turista“, ističe se u saopštenju.