Goraždevac: Održana javna debata o budžetu za 2024-tu godinu

Javna debata u Goraždevcu (Foto: Radio Goraždevac)

U Goraždevcu je juče održana javna debata na kojoj je pred oko trideset meštana direktor finansija u opštini Peć, Jeton Abazaj predstavio budžet za 2024-tu godinu, a građani davali svoje predloge.

Direktor finansija u opštini Peć, Jeton Abazaj kazao je da je ukupan budžet opštine Peć za 2024-tu godinu 37 miliona evra. Na plate će otići 18 miliona, kapitalne investicije 12, subvencije 1,1 milion.

Građani su aktivno učestvovali u diskusiji i davali predloge koji su od značaja za Goraždevac i njegove stanovnike. Istakli su problem navodnjavanja jer se veliki broj meštana bavi poljoprivredom, a bez navodnjavanja neće biti ni useva.

Neki od građana govorili su o uzurpiranom imanju od strane opštine , o iskopavanju Bistrice i nemogućnost građana da se žale.

Bilo je predloga o rešavanju problema sa električnom mrežom gde u jednom delu sela svakodnevno nestane struja na određeni vremenski period, istakli suproblem nepostojanja ležećih policajaca što omogućava brzu vožnju kroz centar sela i predložili da se uradi kanalizacija. Trotoar je, prema rečima meštana od velikog značaja jer deca idu putem, a to je opasno.

Direktor finansija je na kraju diskusije obećao građanima da će sigurno u ubaciti u budžet leđeće policajce, trotoare i kanal za navodnjavanje. Kada je u pitanju kanalizacija, Abazaj kaže da je to projekat koji će Nemačka odraditi, ali nije znao tačno vreme kada će biti.

Jeton Abazaj rekao je da o Domu kulture građani Goraždevca treba da se dogovore da li hoće da renoviraju ovaj stari ili da se pravi novi. Kada je u pitanju park koji se pravi u Goraždevcu, direktor finansija kaže da će se uskoro nastaviti sa radom.

Javna debata u Goraždevcu (Foto: Radio Goraždevac)