Gračanica: Uskoro počinje “Škola filmske magije 9”

Polaznici Škole filmske magije 2021. godine(Foto Kim arhiva)
Polaznici Škole filmske magije 2021. godine(Foto Kim arhiva)

Dom kulture „Gračanica“ u saradnji sa „GARGANTUA FILMS“ iz Beograda organizuju „9. Školu filmske magije“ u Gračanici od 25 do avgusta. 

Prijava će trajati od 18 do 24.08.2023. Zainteresovani se mogu prijaviti u Domu kulture „Gračanica“ ili putem imejla.

Opšti cilj „Škole filmske magije” je integracija mladih u kulturne tokove pružanjem teorijskih znanja i praktičnih veština neophodnih za rad u filmskoj umetnosti i proizvodnji. Polaznici dobijaju priliku da na licu mesta saznaju kako je biti reditelj, glumac, montažer, scenarista ili producent.

Tokom trajanja radionice biće obuhvaćene sve oblasti stvaralaštva na filmu (od scenarija, produkcije, režije, glume, kamere do montaže).

Predavači će biti ugledni i ostvareni stvaraoci i autori koji svoja iskustva, znanja i veštine žele da prenesu novim generacijama na jedan brz, moderan i elokventan način. Režija – Stefan Krasić, scenario – Ivan Jovanović, gluma – Mihailo Laptošević, montaža – Marija Šarac, kamera i produkcija muzičkog spota – Bojana Andrić.

Tema ovogodišnje Škole filmske magije je kako napraviti muzički spot.

Iako je škola otvorena za sve, bez obzira na godine, primarnu ciljnu grupu čine srednjoškolci. To je uzrast koji je najotvoreniji za nova saznanja i to je doba kada se formiraju stavovi i mišljenja o „lepom”. Stoga, osim osnovne edukacije naša škola usmerena je i na formiranje stavova i karaktera mladih, kao i njihove odnose prema pravim vrednostima.

Pokrovitelji “9. Škole filmske magije” su Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Ministarstvo kulture Vlade Republike Srbije.