Rašić: Puna podrška za naše plave

Nenad Rašić (Foto: Kim)

Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić uputio je podršku policajcima iz srpske zajednice koji su pre dva dana podneli ostavke nedugo nakon što su počeli da rade u Kosovskoj policiji.

Rašić je u pismu objavljenom na društvenim mrežama uz naslov “Puna podrška za naše plave” istakao da je troje mladih policajaca svoju “kratku karijeru” započelo i završilo uz targetiranje, vređanje, omalovažanje, uz pretnje kako njima tako i članovima njihovih porodica.

Rašić ističe da verovatno nema nijednog kosovskog Srbina koji barem jednom nije osetio svirepe pretnje, ne navodeći od koga.

“Zadnjih 11 godina je načinjena nepopravljiva šteta po naš opstanak i ostanak, i naravno, tu nije kraj”, ističe Rašić uz pitanje “Šta smo mi bogu zgrešili?”.

On kaže da “brigada bezdušnih plaćenika” prati i ima zadatak da otme snove, da uništi porodice i živote, sve dok, kako ističe, ne postanemo zombiji koji besciljno tumaraju po našim ognjištima.

“Možda vas lične ne poznajem, ali verujte da dobro poznajem okrutnu metodologiju njihovog rada i znam koliko je teško ostati savestan i moralan u nenormalnim i nemoralnim uslovima koji nam se silom nameću. Nažalost, borba će se nastaviti”, poručio je Rašić policajcima koji su pre dva dana podneli ostavke.

Ministar za zajednice i povratak je obećao da će biti uz njih kako lično, tako i institucionalno. “Moja će vrata biti otvorena za vas. Ja lično, kao i Ministarstvo za zajednice i povratak u Vladi Kosova stavljamo se vama na raspolaganje, da pomognemo na svaki mogući način, da zajedno pobedimo strahove, izazove, sumnje”, poručuje Nenad Rašić.