Crvena zvezda uručila ček od 50.000 evra Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji

(Foto: FK Crvena zvezda)

Fudbalski klub Crvena zvezda odlučio je da nagradu od osvajanja “Pari kupa” u Sankt Peterburgu, koja iznosi 50 hiljada evra donira Narodnim kuhinjama na Kosovu.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić uručio je ček sa kompletnim iznosom predsednici nevladine organizacije “Majka devet Jugovića Eparhije raško-prizrenske”.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu u ime Crvene zvezde da danas predam ček od 50 hiljada evra Narodnim kuhinjama na Kosmetu. Istorija i tradicija Crvene zvezde nas obavezuje da uvek i svuda budemo uz srpski narod, jer mi smo narodni klub. Zvezda je i ove godine pomogla crkvama i manastirima na Kosmetu i nastavićemo to da radimo i da pomažemo gde god ima srpskog naroda”, rekao je Terzić, prenosi zvanični sajt kluba.

“Danas smo predali pomoć Narodnim kuhinjama i kao što rekoh, nastavićemo da pomažemo Srbima, kao što i srpski narod i navijači sa Kosmeta bodre Zvezdu. Svesni smo svih problema sa kojima se naši sunarodnici nose na Kosmetu i ponosni smo na njih kako uzdignute glave rešavaju sve probleme. Zvezda će uvek biti sa njima tu, na njihovim vekovnim ognjištima”, dodao je Terzić.

Na donaciji se zahvalila predsednica nevladine organizacije “Majka devet Jugovića Eparhije raško-prizrenske” Svetlana Stević, koja je istakla da Crvena zvezda godinama unazad pomaže srpskom narodu na Kosovu.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde i hvala na sjajnom prijemu. Ovo je bilo veliko iznenađenje za nas i hvala svima koji su odlučili da pomognu radu Narodniih kuhinja na Kosmetu koje traju 22 godine. Moram da istaknem da je saradnja bila aktuelna i prethodnih godina, te da nije prvi put da nam Zvezda pomaže, jer su nas mnogo puta do sada spasili od zatvaranja. To pokazuje koliko brinu o srpskom narodu na Kosmetu i kolika je njihova ljubav prema nama koji tamo živimo i opstajemo. Nama je ova donacija značajna, jer pripremamo 2300 obroka, to je kuvana hrana i hleb, i takođe brinemo da li ljudi imaju ogrev, deca garderobu i školski pribor, dakle o svim osnovnim stvarima koje čoveku trebaju da bi preživeo”, izjavila je Svetlana Stević.

Ona je i pohvalila i navijače Crvene zvezde.

“Pomoć će biti od velike koristi i za nas, ali i za same porodice, jer mi smo sigurnost da oni imaju hranu, a kada je čovek sit, onda mu svi problemi lakše padaju. Zvezda je i ranije kroz novčane donacije i slanje humanitarne pomoći u okviru hrane i svega što je neophodno za rad pomagala, a moram da pomenem i navijačku grupu ‘Delije’, koji i dan danas brinu o Narodnoj kuhinji na Kosmetu i srpskim porodicama u vidu nabavke poljoprivrednih mašina, kupovine stoke, opremanje pokućstva i sve ono što nam je potrebno da bi upseli da preživimo ove teške dane. Kosmet je svim srcem uz Zvezdu i tako će uvek biti. Želimo Crvenoj zvezdi da napreduje, a mi ćemo se moliti Bogu da nas sačuva i da blagoslov bude nad Crvenom zvezdom”, rekla je Svetlana Stević.