Požar u kliničkom centru u Prištini: Jedan pacijent preminuo od gušenja dimom

(Foto: Univerzitetko-klinički centar Kosova/Fejsbuk)

Od posledica požara koji se dogodio sinoć u Univerzitetsko-kliničkom centru u Prištini, jedan pacijent je preminuo, dok je više osoba zadobilo simptome trovanja dimom, saopštila je ova medicinska institucija. Sumnja se da je upravo preminuli pacijent izazvao ovaj požar.

„Univerzitetsko-klinički centar Kosova saopštava da je sinoć oko 23.00 časova, na Odeljenju psihijatrijske urgentne i intenzivne nege, došlo do požara u jednoj od zatvorenih prostorija, u kojoj privremeno borave pacijenti u stanju agresivnosti sa izraženim psihomotornim agitacijama i bez svesti o mentalnom stanju“, naveli su iz ovog centra.

Iz ove institucije sumnjaju da je upravo preminuli pacijent izazvao ovaj požar.

„Istovremeno se sumnja da je pacijent, pod za sada nepoznatim okolnostima, zapalio prostoriju zatvorenog tipa, u kom slučaju je preminuo od posledica gušenja dimom uprkos svim naporima zdravstvenog osoblja da spase pacijenta“, saopštili su.

Usled požara, iz ove klinike naglašavaju da je još jedan pacijent zadobio znakove trovanja dimom, kao i pojedino osoblje ovog zdravstvenog centra.

Tokom pružanja pomoći pacijentu i evakuacije ostalih, dodaju, simptome trovanja dimom pokazali su ceo tim za negu, dva lekara i dve medicinske sestre.

Njima je potom ukazana lekarska pomoć.

Slučaj istražuje Kosovska policija, saopštili su iz Univerzitetsko-kliničkog centra u Prištini.