Momčilo Trajković: Zadržan sam dva sata na prelazu

Momčilo Trajković (Foto: Medija centar Čaglavica)

Momčilo Trajković, predsednik Srpskog nacionalnog foruma (SNF), objavio je na Fejsbuku video u kom tvrdi da je zadržan dva sata na prelazu Merdare prilikom ulaska u centralnu Srbiju iz pravca Kosova.

„Znam koji je razlog ovog pooštravanja mera prema meni. To je naša odluka da organizujemo Srpsko nacionalno veće, veliki skup, na kome smo želeli da izrazimo nezadovoljstvo. Nažalost, 26. avgusta to nismo mogli da održimo jer nam nije dozvoljena sala”, ponovio je Trajković u videu.

Trajković ističe da su mu bila oduzeta dokumenta, ali je napomenuo da su policijski službenici bili izuzetno korektni.

Predsednik SNF-a obratio se i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Poručujem Vučiću održaćemo ga (skup), a ja ću da i dalje čekam, ako treba. Čekaću i, nadam se, dočekaću da jednom i tebi smrkne, jer ničija, da ponovim, do zore nije gorela, pa ni tvoja, Vučiću“, kaže Trajković u videu objavljenom na ovoj društvenoj mreži.

Momčilo Trajković zadržan večeras na prelazu i u povratku iz Srbije

Predsednik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković zadržan je večeras na pralazu i u povratku iz Srbije.

Trajković je podelio video na svom Fejsbuk nalagu i istakao da je zdravstveno ugrožen jer kod sebe nema terapiju koju pije zbog srčanih problema kao i da kod sebe nema insulina koji prima sveke večeri u 22h.

                 

Na istom prelazu zadržavana je i Rada Trajković, savetnica ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova, kao i sam Nenad Rašić, te nekadašnji lider SLS-a i zamenik kosovskog premijera Slobodan Petrović, ali i njegovi saradnici.