Otvoreno o svemu – Opšta percepcija korupcije u vašoj opštini

Otvoreno o svemu (Foto: Radio Goraždevac)

U današnjoj emisiji „Otvoreno o svemu“ bavimo se temom “Opšte percepcije nivoa korupcije u vašoj opštini”

U najnovijem izveštaju Stejt departmenta korupcija na Zapadnom Balkanu koči gotovo sve zemlje u njihovom razvoju. Govoreći o Kosovu u ovom izveštaju navodi se da su spor sa Beogradom i korupcija najveće prepreke za privlačenje investicija.

Radio Goraždevac radio je anketu anketu na koju su mogli da učestvuju čitaoci i pratioci naših internet platformi. Oni koji su učestvovali u našoj anketi mišljenja su da na Kosovu postoji korupcija. 67% anketiranih građana izjasnilo se da su imali susreta sa korupcijom, dok polovina ispitanika, na pitanje sa kojom vrstom korupcije su se susreli, kaže da su takvu situaciju imali sa policijom.

Sličnog mišljenja je i predstavnik NVO “Humani centar” Srđan Simonović, koji kaže da smo na Kosovu skoro svakodnevno i na svakom koraku suočeni sa nekim vidom korupcije.

Srđan Simonović  predstavnik NVO “Humani centar” zaključuje da mi nažalost nemamo instrumente da se bortimo sa korupcijom, napominje da ljudi koji ukazuju na korupciju ili su šikanirani ili neretko završavaju otpušteni sa posla, gde u takvoj atmosferi ne možemo da se nadamo da će biti bolje.

Celu emisiju možete poslušati u audio linku:

Ovaj program je realizovan u okviru projekta NVO HUMAN „Osnaživanje veza između civilnog društva i javnih institucija za promovisanje vladavine prava na Kosovu“, koji podržava Ambasada Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu.

Stavovi i mišljenja izrečena u ovoj emisiji ne odražavaju stavove i mišljenja NVO HUMAN ili Američke Ambasade.

Autor i voditelj: Miljana Zlatičanin