Gračanica: U petak humanitarna izložba radova sa grnčarske radionice

Humanitarna izložba radova sa grnčarske radionice (Foto: Dom kulture Gračanica)

Dom kulture „Gračanica“ organizuje humananitarno-prodajnu izložbu radova sa grnčarske radionice  koja će se održati u petak 22. decembra u 16 časova.

Izložba će imati humanitarni karakter, novac prikupljen na izložbi biće uplaćen socijalnoj ustanovi „Kuća za omladinu“ iz Gračanice.

U toku oktobra i novembra meseca održana je grnčarska radionica za osobe sa invaliditetom. Jedan od glavnih ciljeva ovih radionica bio je i osnaživanje socijalnih veština i mogućnost da pokažu svoju kreativnost, maštovitost i talenat.

Predavač na ovoj radionici bila je Julija Dubovac master likovni umetnik – vajar i saradnik u nastavi na predmetu Metodika nastave likovnog obrazovanja na Fakultetu umetnosti u Zvečanu,a predavač na psihološko edukativnim radionicama bila je Aleksandra Dimitrijević – psiholog i porodični psihoterapeut.

“Učesici radionice, a bilo je njih petoro jasno su potvrdili naša očekivanja  kada je u pitanju rad i želja da u procesu inkluzije osete da pripadaju društvu  da su deo kulture i deo nas kao i da razvijaju svoje individualne potecijale, postanu samostalni i učestvuju u široj društvenoj zajednici”, saopšteno je iz Doma kulture Gračanica.

Ovo je treća grnčarska radionica koju organizuje Dom kulture „Gračanica“ i kako ističu organizatori, ona nam uvek iznova pokazuje da je vredno boriti se za njih, a njihovi radovi i umetnički premeti koje su ovde napravili upućuju na to koliko imaju potencijala, volje i želje da rade i stvaraju.