Rumunska kancelarija za vezu opremila novu zgradu vrtića u Goraždevcu

Uručenje donacije za vrtić u Goraždevcu (Foro: Rumunska kancelarija za vezu u Prištini)

Rumunska kancelarija za vezu u Prištini donirala je nameštaj za novoizgrađeni vrtić u Goraždevcu, saopšteno je iz ove kancelarije.

Jedan od tri projekta koje organizuje Rumunska agencija za međunarodni razvoj i saradnju realizovan je u Goraždevcu, donacijom vrednog nameštaja ya novoizgrađeno obdanište.

„Rumunska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (RoAid) je 19. decembra 2023, uz podršku Kancelarije za vezu Rumunije u Prištini, završila tri projekta zvanične pomoći za razvoj Kosova.

Osnovna škola „Haradin Bajrami” u mestu Magure, opština Lipljan, Stomatološka poliklinika iz Peći i Dječiji vrtić iz Goraždevca, dobijali su vredne donacije, koje će podržati buduće aktivnosti ovih institucija za svakodnevni život zajednica na Kosovu“, navodi se u saopštenju.

Povodom ovih donacija šef Kancelarije rumunske kancelarije za vezu u Prištini Nikušor Alin-Čikanea posetio je mesta koja su dobila donacije i sastao se sa predstavnicima.

„Šef Kancelarije za vezu Rumunije u Prištini Nikušor-Alin Čikanea imao sa  zamenikom gradonačelnika Lipljana Diamantom Bitikijem, direktorkom odeljenja za zdravstvo u opštini Peć Arbnešom Spahijom i predsednikom privremenog organa za Peć u Goraždevcu Darkom Kolašincem. Oni su se zahvalili na podršci koju dobija iz Rumunije, na brzini realizacije RoAid projekata, i želju da dobiju neke nove buduće projekte u drugim vitalnim domenima za zajednice na Kosovu“, navodi se u saopštenju rumunske kancelarije za vezu u Prištini.

Kancelarija za vezu Rumunije u Prištini i RoAid će nastaviti seriju projekata za podršku svim zajednicama na Kosovu koje imaju za cilj pokretanje novih inicijativa 2024, navedeno je u saopštenju.