Druga Mitrovačka umetnička rezidencija u “Akvarijusu”

(Foto: PKC Akvarijus)

U Privatnom kulturnom centru “Akvarijus” u Kosovskoj Mitrovici će tokom prve polovine 2024. godine biti održana Druga Mitrovačka umetnička rezidencija, koja će okupiti stvaraoce iz regiona, koji neguju savremeni umetnički izraz u oblastima: slikarstvo, vajarstvo, dizajn, film, performans (konceptualni, muzički, plesni, dramski).

Učešće na Mitrovačkoj umetničkoj rezidenciji podrazumeva sedmodnevni boravak u severnom delu Kosovske Mitrovice u naknadno dogovorenom terminu, od januara do aprila 2024. godine (obezbeđeni su putni troškovi, smeštaj i hrana, umetnički materijal).

Za sve učesnike rezidencije predviđen je sadržajan program koji podrazumeva razgovore, predavanja, radionice i susrete sa ostvarenim i priznatim ličnostima iz sveta kulture i umetnosti, kao i izlete i obilaske, kako kulturnih i istorijskih vrednosti grada, tako i šireg regiona. Cilj je da tokom boravka u Mitrovici odabrani umetnici budu inspirisani gradom, kako bi kada se vrate u svoje mesto, stvorili umetničko delo koje će prezentovati u Akvarijusu tokom maja.

Svi zainteresovani za učešće u ovoj umetničkoj rezidenciji mogu da se prijave na konkurs koji traje do 20. januara 2024. godine. Pravo učešća na konkursu imaju umetnički parovi ili pojedinci stariji od 18 godina, bez obzira na formalno obrazovanje. Prijavu je potrebno poslati na adresu: info@akvarijus.com. Prijava treba da sadrži:

1)      ime i prezime, grad i državu, kontakt telefon (u telu mejla)

2)      kratku biografiju (maksimalno 3.000 slovnih znakova)

3)      prezentacija vlastite umetničke prakse (fotografije radova, video zapise, linkove).

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ (www.akvarijus.com) 25. januara.

Mitrovačka umetnička rezidencija organizuje se u okviru programske celine „Art terapije III“ koju organizuje „Akvarijus“ a podržava UNMIK.